Alles over
Onze zalen

De Torenkamer en de Foyer zijn geheel afsluitbaar en geschikt voor een zakelijke bespreking in een ontspannen, besloten atmosfeer. De Grote zaal heeft een meer open, ruimtelijk karakter en zijn geschikt voor grotere groepen. Iedere verdieping is uitstekend bereikbaar per lift en uiteraard beschikken we over een mindervalidentoilet.

De Torenkamer

De Torenkamer is een zeer exclusieve vergaderruimte uitermate geschikt voor een (grote) vergadering, maar ook voor een uitreiking. Van alle gemakken voorzien op het gebied van audiovisuele middelen beschikt de zaal over een fraai balkon en over een eigen toiletgroep.

  • Geschikt voor groepen van: 4 tot 100 personen

Foyer

De Foyer is een aangename en besloten ruimte onder het balkon van het Theater. Letterlijk het middelpunt van Wapen van Hengelo. Een prettige ruimte die wordt omsloten door de Cocktailbar, de bistro en de Grote Zaal en voor uitbreiding kan zorgen van elk van deze ruimtes. De Foyer kan worden afgesloten met een prachtige stalen glaswand wat zorgt voor een intieme sfeer. Uitermate geschikt voor een receptie of jubileum.

  • Geschikt voor groepen van: 30 tot 50 personen

De Grote zaal

De Grote Zaal is één van mooist gerevitaliseerde monumentale podiumzalen van Twente en omstreken. Anno 2021 is de zaal inclusief balkon, vide en podium, volledig in ere hersteld en beschikt het over een prachtig podium met theaterverlichting, een goede geluidsinstallatie, bewegend licht en presentatiemogelijkheden via draadloze beamer en scherm. Er is een DMX-inprikmogelijkheid voor een light-jockey, voor extra geluidsapparatuur en voor een DJ of drive-in-show aanwezig. Perfect voor een bedrijfsfeest, presentatie of eigenlijk alles waar nét wat meer ruimte voor nodig is.

  • Geschikt voor groepen van: 100 tot 400 personen
Achtergrond Over Van Berkel Hospitality

Het Wapen van Hengelo is inmiddels het vierde bedrijf onder ‘de Van Berkel Hospitality vlag’. Negen jaar geleden begonnen Evelyn en Alco van Berkel aan hun eerste onderneming met de overname van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven. Na veel verbouwen en investeren, hebben ze Carelshaven weer terug weten te brengen in de 21ste eeuw. In 2017 hebben zij Oranjerie Ruurlo geopend, wat naast museum-restaurant voor Museum MORE Kasteel Ruurlo ook fungeert als een exclusieve trouwlocatie in de Achterhoek. In 2019 voegde De Zwaan Delden zich bij de groep. Na een uitvoerige verbouwing is De Zwaan de Huiskamer van Delden geworden en weet menigeen het zonnigste terras van Delden te vinden.

Contact