Alles over
Eten & drinken

Uit eten gaan moet een feestje zijn. Bistro Stork is ongedwongen en toegankelijk, de gerechten ongecompliceerd en puur.

Reserveren

Wapen van Hengelo biedt gasten de ruimte en de gezelligheid om de hele dag te vertoeven. Bij ons draait het allemaal om smaak en kwaliteit. Van zakenlunch, tot familiediner en van cocktails drinken met vrienden tot dansen in de late uurtjes. In de zomer geniet je op ons terras van de zon in het fraai aangelegde park. Liever in alle rust aan het werk? We beschikken over goede Wifi en heerlijke koffie.

Bistro Stork

Bij Bistro Stork kun je genieten van fantastische gerechten, prachtige wijnen in een mooie ambiance. Toegankelijk maar met Grandeur. Een ontmoetingsplek voor de zakelijke gasten, vrienden, families, geliefden en voor iedereen die er gewoon even lekker tussen uit wil.

Het Wapen van Hengelo is gesticht als verenigingsgebouw door de gebroeders Stork&Co, met het idee om mensen samen te brengen. De heer Charles Theodorus Stork was als 13-jarige al actief als textielfabrikant. Hij stond ook aan de wieg van Gebr. Stork & Co. in Borne, dat machines leverde voor de textielfabrieken. In 1868 verhuisde het machinebedrijf naar Hengelo.

Cocktailbar

Onze prachtige bar is een plaatje op zich. Een sfeervolle ontmoetingsplek waar je plaatsneemt in een van de comfortabele zitjes of aan de royale bar. We serveren fijne bieren, hemelse wijnen en oogverblindende cocktails gecombineerd met de lekkerste borrelhapjes.

Lunchen

Van heerlijke panini’s tot luxe salades en van heerlijke uitsmijters tot diverse broodjes. Er is van alles mogelijk bij Wapen van Hengelo.

We werken graag met dagverse ingrediënten passend bij de seizoenen, waarbij kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo komt ons vlees van ‘De Hoeve’, een biologische slagerij dat zijn rundvee, varkens en gevogelte uitsluitend herbergt op landerijen in Twente en de Achterhoek. Werken we met vis voorzien van het MSC keurmerk en verwerken wij, waar mogelijk, biologisch geteelde aardappels, groente en fruit in onze gerechten. Ons brood komt van lokale bakkers, die hun eigen graanteelt hebben in Twente. Dit betekent verantwoord genieten!

Achtergrond Over Van Berkel Hospitality

Het Wapen van Hengelo is inmiddels het vierde bedrijf onder ‘de Van Berkel Hospitality vlag’. Negen jaar geleden begonnen Evelyn en Alco van Berkel aan hun eerste onderneming met de overname van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven. Na veel verbouwen en investeren, hebben ze Carelshaven weer terug weten te brengen in de 21ste eeuw. In 2017 hebben zij Oranjerie Ruurlo geopend, wat naast museum-restaurant voor Museum MORE Kasteel Ruurlo ook fungeert als een exclusieve trouwlocatie in de Achterhoek. In 2019 voegde De Zwaan Delden zich bij de groep. Na een uitvoerige verbouwing is De Zwaan de Huiskamer van Delden geworden en weet menigeen het zonnigste terras van Delden te vinden.

Contact