Alles over
Zakelijk

Een presentatie, een strategische bijeenkomst of een ‘hei-sessie’ – elke zakelijke ontmoeting komt beter tot zijn recht in de mooie ambiance van Wapen van Hengelo.

Plan je vergadering

‘Plan je vergadering’ snel en gemakkelijk. Met onze online vergaderplanner vraag je in slechts vier stappen een vergadering aan voor jouw bedrijf. Selecteer een datum plus het aantal personen, bekijk de vergaderarrangementen van Wapen van Hengelo en zoek een ruimte die bij je past. Vervolgens dien je je aanvraag in. Je krijgt van ons zo snel mogelijk bericht. Bij een volgende vergadering kun je gewoon opnieuw inloggen.

Zalen

Even weg van de werkvloer; het werkt écht! Gelegen tegenover het centraal station, met 50 vrije parkeerplaatsen op eigen terrein en een grote parkeergarage op loopafstand is De Verééniging uitstekend bereikbaar. Voorzien van alle gemakken en de nieuwste technieken bieden onze lichte, comfortabel ingerichte zalen plaats aan 4 tot 400 personen. Voor iedere gelegenheid een passende zaal!

Vergaderen

Wapen van Hengelo beschikt over 12 suites, 4 vergaderruimtes, een grand café en een restaurant. Hierdoor kunnen wij een volledig verzorgd vergaderarrangement bieden. In de online vergaderplanner kun je deze arrangementen boeken en verder uitbreiden met bijvoorbeeld een lunch, borrel of diner. Specifieke, aanvullende wensen of interesse in een meerdaags vergaderarrangement? We denken graag met je mee.

Presentatie & congres

De lancering van een brand identity, de start van een reclamecampagne, het prototype van een nieuw product, de introductie van een nieuwe dienst, een bijzondere tentoonstelling? Alles draait om beleving, om emotie. Collega’s, (potentële) klanten of partners bewegen; een karaktervol en ontwapenend decor doet wonderen. De Grote Zaal is hier uitermate geschikt voor.

Evenementen

Een eigentijds (semi)zakelijk evenement voor grote gezelschappen tot 1.500 personen, daar draaien wij onze hand niet voor om! Van vorstelijk feest tot brainstormsessie voor het hele personeel. Een concert in stijl. De Grote zaal, één van de mooist gerevitaliseerde monumentale podiumfeestzalen in Twente en omstreken inclusief balkon, vide en podium, is anno 2021 volledig in ere hersteld. Onder het hoge zadeldak met de spectaculaire kroonluchters is jullie evenement gegarandeerd een succes!

Stap in de wereld van Charles Theodorus Stork (1822 – 1895), grondlegger van Gebroeders Stork & Co. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum in 1893 werd aan de arbeiders van Stork een verenigingsgebouw aangeboden dat onderdak moest bieden aan een tekenzaal, eetzaal, kookschool, bibliotheek, café, toneelzaal en vergaderruimtes.

Na vele jaren van verval is het monumentale pand vandaag de dag volledig in ere hersteld. Het heeft zijn oorspronkelijke functies teruggekregen en biedt onder meer ruimte aan bedrijven om te vergaderingen, een congres, seminar of symposium te organiseren en heerlijk met het eigen personeel of relaties te dineren en te feesten.

Achtergrond Over Van Berkel Hospitality

Het Wapen van Hengelo is inmiddels het vierde bedrijf onder ‘de Van Berkel Hospitality vlag’. Negen jaar geleden begonnen Evelyn en Alco van Berkel aan hun eerste onderneming met de overname van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven. Na veel verbouwen en investeren, hebben ze Carelshaven weer terug weten te brengen in de 21ste eeuw. In 2017 hebben zij Oranjerie Ruurlo geopend, wat naast museum-restaurant voor Museum MORE Kasteel Ruurlo ook fungeert als een exclusieve trouwlocatie in de Achterhoek. In 2019 voegde De Zwaan Delden zich bij de groep. Na een uitvoerige verbouwing is De Zwaan de Huiskamer van Delden geworden en weet menigeen het zonnigste terras van Delden te vinden.

Contact