Het verhaal van onze bruidsparen

Benieuwd hoe een bruiloft bij Wapen van Hengelo er uit ziet? Deze bruidsparen vertellen er graag over.

Bruiloft Pascal & Màhres op 8 september 2023

In maart 2022 gingen we na een tip van mijn beste vriendin kijken bij Wapen van Hengelo (toen nog de Verééniging) en we waren meteen heel enthousiast! Het gebouw zelf is al prachtig om te zien en ook de zaal zag er mooi en feestelijk uit. We waren er meteen uit, dit moest de locatie worden voor ons avondfeest!

We werden in de aanloop van onze bruiloft goed geholpen voor Petra. Ze was steeds via mail goed te bereiken en we zijn ook enkele keren langs geweest om alles door te spreken. Ik vond de online omgeving waar alle notities en kosten in staan erg fijn en overzichtelijk.

Onze trouwdag was op 8 september 2023. Een prachtige zonovergoten dag en met 30 graden wel echt wat aan de warme kant. Na onze fotoreportage kwamen we met onze auto aanrijden bij Wapen van Hengelo. Onze gasten stonden al met een drankje op ons te wachten en het gebouw zag er zo prachtig uit, een van de hoogtepunten van onze dag! Voor op het terras, onder de parasols, konden we heerlijk een borrel drinken en genieten.

’s Avonds was het, ondanks de hoge temperaturen buiten, een groot feest in de zaal! De cocktailbar was erg leuk en viel bij de gasten goed in de smaak. Naast onze DJ kwam er ook een duo live saxofoon spelen. Al met al een dag en avond om nooit te vergeten!

Na het feest bleven we met onze familie en beste vrienden slapen in het hotel. Prachtige grote kamers en heeerlijke bedden! Na het ontbijt de volgende dag ging iedereen voldaan weer richting huis.

Petra, Koen en alle anderen die geholpen hebben om onze middag en avond tot zo’n groot succes te maken, bedankt!

 

_______________________________________________________________

Bruiloft Dennis & Mandy op 15 juli 2023

Ruim een jaar, voordat we gingen trouwen, waren wij druk op zoek naar een trouwlocatie. Op een trouwsite kwamen wij allemaal mooie trouwlocatie tegen en ons oog viel gelijk op een fantastisch kasteel en onze nieuwsgierigheid was gewekt. We hebben gelijk een afspraak gepland en toen we aankwamen waren we verliefd.  Verliefd op het interieur, verliefd op de uitstraling, verliefd op het kasteel. Dit was het, hier moesten we gaan trouwen.

Doordat we op de site, van het Wapen van Hengelo, een planning konden maken van de trouwdag kon je goed inschatten wat de kosten zouden zijn. Je kon zelfs per uur plannen wat je wou doen, hoe je het wou doen, welk eten/drinken je wou, deze service is op alle vlakken perfect voor een bruid die graag alle controle wil houden (haha ). We hebben veel contact gehouden over de dag en alle aan-/of opmerkingen die we hadden werden doorgevoerd. Overal dachten ze met ons mee en zo werd onze droom steeds meer werkelijkheid.

Toen was het zover, een ontzettende mooie dag in juli. Wij zijn begonnen met foto’s maken en hebben daarna, met al onze dag gasten, geluncht in de tuin van mijn (Mandy) ouders. Daarna zijn wij, al scheurend met onze rode Alfa Romeo 2000 spider, naar Hengelo gereden. We zijn begonnen met een mooie ceremonie in één van de zalen, gevolgd door een relaxt borreluurtje(s). De bediening was goed & snel en de borrelbites waren lekker.

Tegen het begin van de avond hebben wij genoten van een 3-gangen menu in een fantastische zaal. Het was donker, gezellig met een gatsby-look. Het was voortreffelijk, elke gang was heerlijk en voldoende. Ook hier was de bediening weer goed & snel.

Nadat alle avondgasten waren gearriveerd en wij onze openingsdans hadden gedaan was het tijd om te feesten. De DJ hadden wij via het Wapen van Hengelo geregeld, er was veel variatie in dranken, de borrelplanken stonden op de tafels en er was van tevoren al geregeld hoe laat de hapjes werden uitgedeeld.

Als eindsnack wouden wij graag hotdogs, deze stonden niet vermeld op de menukaart, maar dit konden ze gewoon regelen voor ons. Wel hadden we een opmerking dat elke gast zijn eigen hotdog kon samenstellen. Ook dit werd binnen no-time geregeld.

Toen het feest ten einde liep en alle gasten uitgezwaaid werden konden wij genieten van onze suite. Het was luxe, groot, we konden alle spullen kwijt, hadden een heerlijk bad & een lekker ontbijtje.

Wij hebben van het begin tot het einde genoten. Genoten van de voorbereidingen, met alle hulp van ons contactpersoon Petra, de bediening, het eten & drinken, het avondfeest & de overnachting. Wij zullen het iedereen aanraden om hier eens een kijkje te nemen. Al is het alleen maar om een keer lekker te lunchen of te dineren, maar als je een bruiloft hier wilt plannen wordt het gegarandeerd een onvergetelijke dag.

_______________________________________________________

Bruiloft Jarno & Nathalie op 7 oktober 2023

“Het team van Wapen van Hengelo nam zorgen weg voordat we überhaupt wisten dat we die konden hebben. Het onwijs attente en vriendelijke personeel zorgde voor een onvergetelijke dag!”

_______________________________________________________

Bruiloft Stefan & Rosalie op 6 oktober 2023

Wij vonden het Wapen van Hengelo online bij ‘Trouwen in Twente’. De locatie was ruim en gezellig van binnen en ook nog eens prachtig van buiten. Onze eerste indrukken waren goed en besloten onze trouwdag hier te vieren.

Op 6 oktober 2023 trouwden we en onze dag zag er prachtig uit, alles liep op rolletjes en de medewerkers van het Wapen van Hengelo dachten goed mee. Het eten smaakte heerlijk, de aankleding was super, alles zag er prachtig uit! ’s avonds hielden we het feest in de grote zaal, het was een absoluut knalfeest.

Ons hoogtepunt van de dag was de ceremonie in een volle, mooie ceremonie zaal met een BABS die niet meer bij kon komen van het lachen, wat hebben we genoten. Wij vonden het Wapen van Hengelo een zeer geschikte en goed meedenkende locatie, wij zouden het zeker aanraden!

Achtergrond Over Van Berkel Hospitality

Het Wapen van Hengelo is inmiddels het vierde bedrijf onder ‘de Van Berkel Hospitality vlag’. Negen jaar geleden begonnen Evelyn en Alco van Berkel aan hun eerste onderneming met de overname van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven. Na veel verbouwen en investeren, hebben ze Carelshaven weer terug weten te brengen in de 21ste eeuw. In 2017 hebben zij Oranjerie Ruurlo geopend, wat naast museum-restaurant voor Museum MORE Kasteel Ruurlo ook fungeert als een exclusieve trouwlocatie in de Achterhoek. In 2019 voegde De Zwaan Delden zich bij de groep. Na een uitvoerige verbouwing is De Zwaan de Huiskamer van Delden geworden en weet menigeen het zonnigste terras van Delden te vinden.

Contact